Styrelsen

Birgitta Hansson Ordförande

Sedan fyra år bor vi permanent i Mölle men jag har varit i Mölle varje sommar hela livet.  Jag är civilingenjör men pensionär sedan länge och har jobbat statligt i hela mitt arbetsliv inom lantmäteri och jordbruksnäringen. Jag avslutade som chef på Jordbruksdepartementet med ansvar för många lite mer udda frågor som t. ex. jaktlagstiftningen, same-och rennäringsfrågor och GMO (genetiskt modifierade organismer) – alla ganska kontroversiella ämnen.  Jag har varit redaktör för Möllekuriren under fem år och kassör i byföreningen i två omgångar. 

Mats Jönsson Vice ordförande

Jag har ett knippe olika utbildningar och har arbetat i flera länder. De sista 25 åren som företagsledare. Jag flyttade till Mölle från Uppsala 2013. Mina barn med familjer hör till mina stora intressen. Har fem barnbarn. Ser fram mot ett intressant arbete i Byföreningen och hoppas på en vidare utveckling av Mölle. Gott samarbete med kommunen är för mig ett måste.

Lennart Berg Sekreterare och webmaster

Jag bor i lägenhet tillsammans med Elinor på Bella Vista sedan 2010. Lämnade hemstaden Göteborg 2018 för fastboende i Mölle. Har varit yrkesverksam inom IT, telekommunikation och logistik.  Är medlem i Mölle golfklubb. Gillar skidåkning både utför och längd, såväl som friluftsliv i allmänhet. Elinor och jag tar gärna en tur i vår campingbil i Sverige och Europa. Intresserad av fotograferaring. Är 77 år.

Agneta Forsberg Kassör

Årgång 56, uppvuxen i Höganäs och bosatt i Malmö. Mina föräldrar älskade Mölle och vi var jämt på Kullaberg under min uppväxt.

Min man och jag är sedan 2017 lyckliga ägare till ett hus lite utanför byn där vi tillbringar det mesta av vår lediga tid. Jag är gravt hörselskadad och har avslutat mitt yrkesliv som socionom och psykoterapeut med vuxna missbrukare. Många och skiftande intressen, främst inom konst, kultur, mat, vin, natur och resor.

Kassör sedan 2021, ansvarar för medlemsregistret och utdelning av Möllekuriren. Det är roligt att få bidra till vår härliga byförening!

Stefan Bengtsson

Jag är en pensionerad 50-talist boende i Mölle/Malmö sedan 2014. Gift med Charlotte och vårt hem finns på Fågelviksvägen 12.  Jag är en hängiven året-runt-badare, tennis/padel – och golfspelare samt en stor bridgeentusiast. Tycker det ska bli roligt att få hjälpa till med arbetet i vårt fina Mölle.

Lennart Bolin

Mölle är en av mina viktigaste fasta punkter i tillvaron. Samtliga somrar under barn- och ungdomsåren tillbringades här och som vuxen har jag besökt byn många gånger varje år, inte minst för att föräldrarna bodde här året om i 26 år. För några år sedan tog jag över Möllestugan, den gamla fiskarlängan från 1790-talet med tillbyggnad från tidigt 1900-tal. Jag är fjärde generationen i min släkt som huserar där.

Hans Edenwall

Jag är född 1951 och uppvuxen i Helsingborg. Har varit yrkesverksam som barnläkare i Karlskrona. Hustrun och jag gifte oss i Mölle kapell 1975 och har ofta besökt byn då svärföräldrarna hade hus här. Vi övertog huset 2014 och har bott här större delen av året sedan 2019. Mina intressen har sedan barnsben varit fågelskådning och i vuxen ålder vin och whisky. Jag har varit föreningsaktiv i fågel- och whiskyklubbar och har startat en whiskyklubb i Mölle.

Per Hjelm

Jag föddes en kall decembermorgon 1960 och växte upp i Varberg. Började arbeta i unga år med allt från tidningsutdelning till industrielektronik.

Havet var min lekplats och jag tävlade i kajak och vindsurfing på 70-talet. Under Civilingenjörsutbildningen startade jag eget företag inom IT och programvaruutveckling. Träffade min älskade hustru Beatrice 1989. Hon är och förblir min bästis i vått och torrt. Vi har två underbara söner, Simon (24) fotograf och Jacob (22) juridikstuderande.

Vi älskar Mölle för dess människor, djur och natur. Hoppas få mer tid för fotografering, vindsurfing, golf och kajakpaddling.

Christina Ullenius, webredaktör

Hela mitt yrkesliv har jag levt i universitetsvärlden och avslutade med tolv år som rektor. Tillsammans med familjen har jag kunnat arbeta vid universitet i Sverige och USA. En av sönerna bor i USA sedan 20 år. Den förstfödde finns nästgårds i Stockholm. Mölle har varit en trygg och kär punkt sedan 1965. För 13 år sedan startade vi projektet bygga hus i den gamla trädgården. 2013 flyttade vi till Mölle för gott. Varje dag är jag tacksam för möjligheten att leva här.

Charlotte Westrell

Jag och min dotter Ellen bor uppe vid tennisen. Mölle är och har varit magiskt, fyllt av lyckliga minnen för oss i generationer.
Har bl.a. jobbat som guide i Europa, startat och i 18 år drivit golfaffär i Malmö, bott i Genève, Paris och nu senast Bali, där min dotter gick på Green school.  Sen fyra år tillbaka driver vi Mölles tre rum.
Älskar resor, möten, mat, kultur, ja allt livet har att erbjuda. Vill värna om Mölle, dess historia och vår fantastiska natur. Vilken lyx vi har.

Revisorer

Anna Henricsson. Åke Järnblad

Valberedning

Lars Steen, Agneta Kleberg och Gunnar Ottosson

 

Kontakt med styrelsen: info@molle.se